Home / Genel / MANİSALI EMLAKÇILAR SEVİYE 5 BELGELERİNİ ALDILAR

MANİSALI EMLAKÇILAR SEVİYE 5 BELGELERİNİ ALDILAR

Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası (MESO) ve Emlak Müşavirleri Derneği ile UNIVERSAL Belgelendirme firması işbirliğiyle mesleki yeterlilik sınavında başarılı olanlara Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 mesleki yeterlilik sertifikalarını verdi.

Ticaret Bakanlığı Taşınmaz Ticareti yönetmenliği gereği mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmesinin ardından harekete geçen Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz 1,2, 3. etap şeklinde yaptığı sınavlar sonucunda başarılı olan Emlak Danışmanlarına mesleki yeterlilik sertifikalarını Esnaf Odasında törenle takdim etti. Sınav sonucunda başarılı olan ve mesleki yeterlilik belgesi alan Emlak Danışmanları taşınmaz ticareti yapabilecek.

Konuyla ilgili Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ‘ün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren İl Ticaret Müdürlükleri Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işletmelere Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi vermeyecek.

Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Uluslararası Mesleki Yeterlilik Belgesi. İşletme sahipleri ve işletmede pazarlama satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerekir. Yetki belgesi, 5 yılda bir yenilenecektir. Aynı şekilde Mesleki Yeterlilik Belgeleri de 5 yılda bir yenilenecektir. Yetki belgesi, Emlak Danışmanlığı işi yapan işletmenin bulunduğu yerdeki İl Müdürlüğü tarafından verilecektir.

Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, “ Emlak Danışmanlarımız için Seviye 5 Belgelendirme – Bilgilendirme kurslarımız ve sınavlarımızın 3.etapları bitmiş ve sınavda başarılı olan Emlak Danışmanlarına sertifikaları verilmiştir. Emlak Danışmanları üyelerimize, mesleğimize ve Manisa ‘mıza hayırlı ve uğurlu olsun. Diyerek sözlerine devam etti. 4.etap kurs ve sınavlarımız için başvurular devam etmektedir, odaya gelip kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

MANİSA HABERLERİ

19 MART 2019 SALI