Home / Genel / EMLAK DANIŞMANLARIMIZ SEVİYE 5 BELGELİ OLACAK

EMLAK DANIŞMANLARIMIZ SEVİYE 5 BELGELİ OLACAK

Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği ile UNIVERSAL Belgelendirme firması işbirliğiyle Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) Belgelendirme ve bilgilendirme kursları ve sınavları başladı.

Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Dernek olarak Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) için bilgilendirmek adına kurs düzenledi.

Başkan Akyüz, Taşınmaz Ticareti yapacak işletmelere Yetki Belgesi verilmesi için Emlak Danışmanlarımız MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli olacak, Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) belgesi alacak.

Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı   Bahattin Akyüz, “ Emlak Danışmanlarımızın Taşınmaz Ticareti yönetmenliği gereği almakla zorunlu olduğu Yetki Belgesi için, MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) belgesini almasında yarar var. Bu belge Uluslararası Mesleki Yeterlilik Belgesi. İşletme sahipleri ve işletmede pazarlama satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerekir.

Taşınmaz Ticareti Yönetmenliği gereği Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) belgesi için UNIVERSAL firmasına para yatırılacak, odaya gelip resmi kayıtlarınızı yaptırmanız gerekmektedir. “dedi.

Emlak Müşavirleri Derneği’nin düzenlemiş olduğu kursta, UNIVERSAL Belgelendirme firmasından gelen yetkililer, Sorumlu Emlak Danışmanı Belge zorunluluğu hakkında bilgiler verdi. Taşınmaz Ticareti yapan işletmelere Yetki Belgesi verilmesi için Emlak Danışmanları MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) belgesine sahip olmaları zorunlu hale getirildiğini anlattılar. Ve ardından Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) sınavları için gerekli çalışmalar yapıldı.

Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, “ Emlak Danışmanlarımız için Seviye 5 Belgelendirme ve bilgilendirme kurslarımız ve sınavlarımız hayırlısıyla başlamıştır. Tüm Emlak Danışmanları üyelerimize, mesleğimize ve Manisa ‘mıza hayırlı ve uğurlu olsun.

MESO HABERLERİ

23 KASIM 2018 CUMA GÜNÜ